Dopřejte srdce

To je taky můj problém. Naštěstí první. Tak mě kontaktujte, můžu vám pomoci. Asi před devíti lety jsem měl kardioneurózu (možná to byly první útoky PA). Tachykardie, puls v klidu ležící 100-130 nebo více, extrasystole, arytmie. Samozřejmě jsem byl strašně vyděšený, šel jsem k doktorům. Na kardiogramu (kolik jsem udělal, desítky, o nic méně!) Všechno je v pořádku, nejsou tam žádné patologie, daroval jsem krev, ani anemie, s řádem štítné žlázy. Tlak je nízký, 90/60, 110/70. Ultrazvuk srdce také ukázal, že všechno je normální. A jsem docela nemocný a bojím se vstát ze židle. Dušnost, tlak v hrudi, ospalost, hrozné, málo vzduchu, bledý. Žádné pananginy, riboxiny, asparkam, anapriliny, atenololy, Corvalols, ATP-longs mi nepomohly, já jsem je vypil v sériích namísto čokolády. Ne, pokud jste s nimi klidnější, pak pijte. To je nepravděpodobné, že by to vyléčilo, což dává čistě psychologický efekt "dobře, pil jsem pilulku."

Pomoc: infuze hlohového ovoce, sklenice denně. Ale musíš dlouho pít, pil jsem rok. Sport To je jisté, bez sportů, je nepravděpodobné, že něco vyjde. I kdybych řekl, sport je ta nejdůležitější věc. Dva roky jsem se vyhnul náhlému pohybu, myslel jsem si, že kdybych běžel, zemřel bych. Ukázalo se, že jsem mohl nejen běžet, ale i milovat, a to je užitečné pro mě! Jídlo je normální, více draslíku (rozinky, banány, sušené meruňky, ovoce, zelenina každý den), méně smažené, čokoláda. Čistil jsem kávu úplně, i když to bylo těžké. Ale z toho je ještě horší. Pokud můžete dosáhnout tohoto výkonu, nahradit maso s rybou. Nemám rád maso, pro mě to bylo snadné.

A samozřejmě, uzdravte nervy, přestávejte se bát každého vyblednutí. Kardionuróza, jméno je jasné, srdce se bojí strachu. Pochopte, že vaše srdce je zdravé, jen reaguje na váš strach!

Nyní, několik let (3-4 roky) je puls v klidu 72-76, někdy 65, zejména ráno, někdy dochází k přerušení a vyblednutí srdce (extrasystoly), ale ne každý den, ani každý týden, a já prakticky Nevšímám si to. Co chceš.

Komorová extrasystola

Ventrikulární extrasystola je předčasná kontrakce komor. Tento nejběžnější typ arytmie se může vyskytnout na pozadí špatného životního stylu nebo stresu, a to iu člověka, který netrpí chorobami kardiovaskulárního systému.

POZOR! Před položením otázky doporučujeme seznámit se s obsahem sekce ". Je pravděpodobné, že právě teď najdete odpověď na svou otázku, aniž byste ztráceli čas čekáním na odpověď zdravotnického konzultanta.

Jsem 26 let, váha 55 kg, výška 169!

Před 1 rokem a 1 měsícem jsem porodila dítě, třetí den jsem cítila ránu v oblasti hrudníku od vzrušení a strachu o dítě!

Před porodem na týden jsem byl dán do porodnice pro pozorování, začal jsem si stěžovat na rychlé srdeční tepy typu tachykardie, ale jen když jsem se sklonil - takové útoky porazily jen dvakrát během těhotenství! Monitor a ultrazvuk EKG ukázaly proliferaci mitrální chlopně a ne úplnou blokádu blok větve!

Ale tyto rány (extrasystoly) neprošly, ale jen vyděšené.

Měl jsem neurologa, udělali pro mě MRI - všechno bylo normální, neurolog předepisoval léky a po jeho užití se mé srdce zlepšilo, přestalo bít s každým pohybem, ale extrasystoly neprocházely! sinusový rytmus se srdeční frekvencí 42 až 179 úderů / min (srov. denní tepová frekvence 75 úderů / min) Minimální tepová frekvence je registrována během nočního spánku, maximálně během denních hodin, během cvičení, cirkadiánní index, variabilita rytmu je v rámci normy. tohoto rytmu vzácný, jednobodový denní cirkadiánní typ St-extrasistolie, ventrikulární ektopická aktivita je reprezentována vzácným polymorfním (3 morfologickým) jednoduchým extrosistolem s převážně denním typem distribuce epizod S. ST.

Celkem bylo odhaleno celkem Nadzheludochkovaya etopické aktivity 19-16 dnů a 3 noci, ventrikulární-115 extrasistals, 3 morfologie (různé směry, 111 dní a 4 noci!

Během zátěže je necítím jen tehdy, když se moje srdce po běhu zpomalí!

Dnes ektrasistol méně, ale jakmile žaludek začne bolet jejich počet pro den zvyšuje!

Řekni mi, je to nebezpečné pro život, nebo se uklidním a nerozumím, naučím se s ním žít? Kardiologové doporučují kontrolovat žaludek, jak může žaludek způsobit přerušení v srdci?

16. srpna 2012

Kardiolog, Ph.D.

informace konzultanta

Milá Irina, v první řadě musíte být klidná ve stavu svého srdce - zdravý člověk má během dne až 200 supraventrikulárních a 200 komorových extrasystolů. Za druhé, musíte normalizovat poměr práce a odpočinku, pozitivně se týká jakýchkoli projevů vašeho těla, doporučuji dietu obohacenou o draselné soli a vyloučení takových provokujících faktorů, jako je kouření, pití silné kávy a alkoholu a při fyzické nečinnosti - zvýšení fyzické aktivity.

27. srpna 2012

Praktický lékař, kardiolog nejvyšší kategorie

informace konzultanta

Irina! Extrasystoly během těhotenství jsou zpravidla funkční poruchou. Teď po porodu to může být také, a to s největší pravděpodobností souvisí s emocionálním přetížením, nedostatkem spánku. Není třeba paniky stejně. Máte nevýznamný počet extrasystolů, takže nemusíte předepisovat antiarytmika. Nemoci gastrointestinálního traktu se často projevují extrasystoly, takže je nutné ultrazvukové vyšetření a možná i gastroskopie. Surrender general cs. krev (zkontrolujte hladinu hemoglobinu), zkontrolujte štítnou žlázu.

Dobrý den! Mám arytmii. Dříve se to často stalo kvůli stresovým situacím a nyní i když je naprosto klidný. Ve dvaceti letech jsem měl typy arytmií: jeden atriální předčasný rytmus s pre-ektopickým intervalem 421 ms, pouze 1, odpoledne: 0, v noci: 1; jednolitý, monotopický, monomorfní, podle typu bi- a trigeminie, komorové předčasné rytmy s pre-ektopickým intervalem od 265 do 531 (průměr -437) ms. sinusový rytmus. A nyní ve věku 30 let: sinusový rytmus se zkráceným intervalem PQ, jeden supraventrikulární předčasný rytmus s pre-ektopickým intervalem od 382 do 500 (průměr-441) ms. celkem: 2; jednorázové komorové předčasné údery s pre-ektopickým intervalem 343 ms. celkem: 1. Ischemické změny ST-T, epizody deprese segmentu ST v elektrodách, které charakterizují potenciály přední stěny, dolní stěny bránice, boční stěny levé komory, bezbolestné, vyskytující se během cvičení. Léčba proběhla opakovaně, prosím, řekněte mi, je to velmi vážné?

29. září 2009

Lékař kardiochirurg nejvyšší kategorie

informace konzultanta

Dobré odpoledne Pokud jsou skutečně ischemické změny, pak je to vážné, ale u žen ve vašem věku je to kazuistika, která může být spojena pouze s vrozenými anomáliemi koronárních tepen (jedním z prvních projevů je ventrikulární arytmie). Je však nepravděpodobné, že by to bylo způsobeno poruchami rytmu, které jste uvedli, takže bych s nimi neměla zacházet s antiarytmikami, ale snažila se zjistit jejich pravý původ, nejčastěji onemocnění jiných orgánů a systémů (endokrinní, trávicí). Bylo by hezké udělat test na běžeckém pásu.

Eugene žádá 32 let:

Chci uvést momenty, ze kterých mám přerušení v práci srdce

1. 3-5 hodin před deštěm (mí příbuzní mi říkají barometr)

2. Jízda za volantem, ani samotná jízda, ale stojící v dopravních zácpách (nemohu najít místo pro sebe, selhání, pocit nedostatku vzduchu, velmi nepříjemné pocity)

3. Všiml jsem si systoly skupiny zejména po pivu následující ráno (při pulsu 100 úderů za minutu po 1 normálním tónu, systole následuje a tak 5-6 krát)

4. Při běhání na běžeckém pásu se také objeví skupina systol

Udělal EKG. ultrazvuk, hotler všechno je normální, pouze mitrální ventil prollap 1 st

A zesílené mezikomorové septum 1,4 mm

Tlak utrpěl, přestal kouřit, všechno se vrátilo do normálu

Začal si všimnout prvních projevů porážek v práci srdce ve věku 7-10.

Dejte mi radu, je to děsivé, co jsem vám popsal

Přichází k tomu, že se v poslední době nemůžu dostat do práce

Horor v jednom slově

16. srpna 2012

Kardiolog, Ph.D.

informace konzultanta

Drahý Eugene, je pravděpodobnější, že se jedná o projev neurocirkulační dystonie, jejíž léčba je komplexní a obsahuje kardio-metabolizující léky a léky normalizující autonomní nervový systém. Také se ukazuje, že opakujete Holterovu kontrolu, a pokud lékaři nic nenajdou, musíte být klidnější ohledně stavu vašeho srdce. Doporučuji dietu obohacenou o draselné soli a vyloučení takových provokujících faktorů, jako je kouření, pití silné kávy a alkoholu a při fyzické nečinnosti - zvýšení fyzické aktivity.

27. srpna 2012

Praktický lékař, kardiolog nejvyšší kategorie

informace konzultanta

Eugene! Soudě podle vašeho popisu, všechno není hrozné, ale musíte samozřejmě mít přesnější informace: kolik procent extrasystolů na holteru? Udělal jste test na běžeckém pásu? Jaká je vaše hladina cholesterolu a glukózy? Je štítná žláza, páteř a gastrointestinální trakt v dobrém stavu? Velmi často, extrasystoly, obzvláště supraventricular, být spojován s non-srdeční příčiny. Pokud je vše, o čem mluvím, normální, pak se pravděpodobně odehrává autonomní dysfunkce a musíte kontaktovat neuropatologa.

Ahoj, prosím, řekněte mi, co znamená diagnóza - předčasné rytmy síní a zda to vyžaduje léčbu. Mám bronchiektázii, podstoupil dvě operace při této příležitosti, ona je unavená z léčby, ale zároveň, po tom všem, chápu, že zdraví by mělo být chráněno včas.

26. října 2009

Lékař kardiochirurg nejvyšší kategorie

informace konzultanta

Dobrý den Atriální extrasystole není samostatná choroba, je to projev nějakého srdečního problému, mimořádné kontrakce srdce. V případě bronchiektázy, zejména po dvou operacích, musí vaše srdce pracovat s přetížením a projevem toho je extrasystole. Zpravidla nevyžaduje léčbu. V průběhu času se však může objevit flutter nebo fibrilace síní, což bude vyžadovat seriózní léčbu, a tento extrasystol může být výchozím (spouštěcím) mechanismem útoků této arytmie.

Dobrý den Je mi 21 let. Na EKG jsem dostal charakteristické komorové extrasystoly. Termín těhotenství je pouze 5 týdnů, ale očekávají se dvojčata.

Prosím, řekněte mi, kolik to je vážné a zda to může ovlivnit mé těhotenství.

Existují nějaké populární léčebné metody (možná dieta)?

Byl jsem vyzván k jídlu více sušených meruněk, rozinek, medu. Je to tak?

28. ledna 2010

Lékárník nejvyšší kategorie, Ph.D. profesore

informace konzultanta

Dobré odpoledne, Irino

Musíte provádět EKG monitorování (Holter) - denní záznam EKG. A ujistěte se, že ultrazvuk srdce (echokardiografie). Poté, co známe počet a vlastnosti extrasystolů a možné změny ve struktuře srdce, můžeme hovořit o projekcích. A těhotenství, zejména dvojčata, je vždy vážné. Proto je racionální, vysoce kalorická dieta pro těhotnou ženu vždy nutností, a to i bez přítomnosti extrasystolů. A stále mír a jen pozitivní emoce. Procházka na čerstvém vzduchu a relaxace.

Dobrou noc, další byla bušena do počítače, řekněte mi prosím, jak hrozná je komorová arytmie? Mám 34 let, první útok byl před 2 lety, volal jsem sanitku, zaznamenali útok, píchli koktejl a odešli, ale od tohoto okamžiku arytmie nezmizí. říkají, že to vše není vážné a nevyžaduje léčbu, ale mám více než 50 extrasystolů za hodinu, a užívám etatsizin pro záchvaty, ale z nějakého důvodu se záchvaty vyskytují vždy v noci, během dne nic necítím. Řekni mi, prosím, kontaktujte mě Je to vážné s lékaři, kteří mají s tímto problémem vážný problém, a co takové časté útoky arytmií vedou k? Nosil jsem Haltera, útoky byly pevné, ale opět nejsou významné, ale ten den jsem je vůbec necítil, ale jsou takové, vlak jede přes hrudník, jak mohu tyto útoky opravit tak, aby to lékaři brali vážněji? Pomozte mi, řekněte mi, jak se má stát, tyto útoky jsou depresivní a věk je stále mladý, opravdu nechci od tohoto věku onemocnět.

13. dubna 2010

Praktický lékař, kardiolog nejvyšší kategorie

informace konzultanta

Ventrikulární arytmie se liší. Pravděpodobně máte extrasystolu. Subjektivní pocity nemusí vždy odpovídat závažnosti úderů. Často jsou pacientovy stížnosti a pocity mnohem jasnější. Holter monitoring je dobrý, ale kromě toho musíte udělat kompletní krevní obraz, darovat krev pro hormony štítné žlázy a kontrolovat stav vnitřních orgánů. Nedoporučuji vám užívat antiarytmické léky (etatsizin) náhodně. tyto léky nejsou bezpečné a užívají se podle předpisu a pod dohledem lékaře.

Moje těhotenství bylo 26 týdnů a byla jsem diagnostikována s dysplazií pravé komory. Později se ukázalo, že před těhotenstvím došlo k odchylkám v rytmu srdce (závěr ze dne 09/07/2006 Sinusová bradykardie. Časté komorové extrasystoly, porucha vedení impulsů v přední stěně pravé komory). Potřebuji operaci v této fázi nebo možná léčbu.

26. března 2008

Lékař katedry kardiovaskulární chirurgie

informace konzultanta

Bohužel, pro úplnou odpověď jste uvedli velmi málo informací (tepová frekvence, hladina krevního tlaku, klinické projevy (cítíte extrasitoly? Pokud ano, jak?), Atd.). V těchto případech mají navíc zásadní význam dynamika EKG, výsledky holterovského monitoringu a echokardiografie. Nicméně si myslím, že dnes nepotřebujete chirurgickou léčbu, ale pozorování a doporučení kvalifikovaného kardiologa. Hodně štěstí vám a vašemu dítěti!

Dobrý den, mám 22 let! Přerušení v srdci jsou již několik let znepokojující - od 19 let se v určitém období neustále objevují přerušení, a to v měsíci květnu a trvají jeden měsíc! Všiml jsem si, že toto období připadá na mé zkoušky v ústavu! Letos však přerušení trvá dlouho - celý květen a červen! Na vyšetření bylo zjištěno, že EKG extrasystoly. Poslali ECHO, aby zjistili jakékoli abnormality v srdci, ale výsledky ukázaly, že v srdci nebyly žádné abnormality, ale zjistily nárůst štítné žlázy - 6 mm a odpovídající testy prošly a byly normální. Vzal jsem si měsíc - gracicore, draslík a hořčík asparaginát, anaprilin (řekl, aby se čtyři čtvrtletí) - poté, co byly přijaty - jako by všechno prošlo, ale probíhaly jednotlivé extrasystoly - ale pak začali měsíc, takže začali znovu - zdá se, pak opět - normální rytmus, s fyzickou námahou vše projde - rytmus je normalizován, ale jak se uklidním, přerušení začnou znovu! Řekni mi prosím, že se tyto extrasystoly mohou objevit v důsledku zvýšení štítné žlázy? Můžu hrát s takovými extrasystoly sport?

5. září 2008

Lékař kardiochirurg nejvyšší kategorie

informace konzultanta

Dobrý den Za prvé, tyto extrasystoly neohrožují váš život. Pokud je necítíte silně, nevyžadují žádnou léčbu. Jen pro případ, že denně provádějte monitorování EKG pro Holter. Příčinou extrasystolů může být cokoliv, a uzly ve štítné žláze, pankreatitida a cholecystitis, a především - nerovnováha autonomního nervového systému. Pokud na Holterovi není nic nebezpečnějšího, můžete sportovat (ne pro záznamy, ale pro sebe), je lepší zapojit se do dynamických sportů.

Bylo mi 34 let a ráda jsem seděla u počítače dlouho v noci, kouřila jsem spoustu cigaret a vypila jsem spoustu kávy. Jedna noc, rychlý srdeční tep začal 150 úderů za minutu, což trvalo šest měsíců, při konzultacích lékaři předepsali propranolol a prošel mnoha kardiology. Po tom, silně trénovaný srdeční tep (který začal náhle) prošel, ale zůstala malá arytmie, šel jsem do průzkumu v Doněcku a vyšetření ukázalo, že moje srdce je zdravé. kaliosis a další problémy s páteří. Před 1,5 rokem se objevily extrasystoly, které se objevily v obdobích (bez týdenního měsíce), až 6 extrasystolů za minutu. Poslední půlrok vzrostl na 15 extrasystolů za minutu. s periodicitou: 2 týdny k jídlu - ne týden. Většinou ráno a večer. Konzultace s kardiology nepřinesly žádné výsledky. Pomozte prosím. Co dělat

18. srpna 2008

Lékař kardiochirurg nejvyšší kategorie

informace konzultanta

Dobré odpoledne Extrasystoly mohou být také projevem problémů s páteří, takže se s tím nejprve vypořádejte. Pokud nejsou žádné srdeční palpitace, o kterých jste psali na začátku, pak samotné extrasystoly nejsou indikací pro léčbu. Nejčastěji jsou mimosystoly projevem nemocí srdce, ale jiných orgánů spojených se srdcem prostřednictvím autonomního nervového systému. Důkladně zkontrolujte - zažívací, endokrinní systém. Amiodaron a trimethylhydraziniumpropionát nejsou potřeba.

Moje dcera má 18 let - minulý rok jsem šel do Kyjeva, změnilo se podnebí - měl jsem spoustu bolesti, rozhodl jsem se zkontrolovat srdce, byla přítomna sinusová arytmie, časné extrasystoly, podle typu, R na T, s oblastmi arytmií, ventrikulárních 7472 kontrakcí - 7452 systolických, 10 komorových bigemiy.Echokardiografie -FV62%, PMK 1 tbs.minimální minimum, přední stolice prolata do 0,4 cm Nitro-23 hodin 14 minut Analýza krve - vše normální, Nb152, ASLO-800 Mod-Ml. Long, PreduktalMR, cardiomagnyl, etazizin 7 měsíců. Zdá se, že dřívější církve odešly, ale nyní prošly zkouškami - extrasystoly se staly více... Důvod ještě nebyl nalezen, zkontrolovali všechny orgány - neexistují žádná zvláštní porušení. V gynekologii, jen struktura čápa je dribnokistenno.

23. ledna 2012

Kardiolog, Ph.D.

informace konzultanta

Drahá Elena, napsala jste, že moje dcera byla často nemocná, náhodou to není bolest v krku streptokoková etiologie? V případě chronické tonzilitidy vzniklo také porušení srdce. Časné ventrikulární extrasystoly typu „R na T“ by měly být považovány za hrozbu pro rozvoj komorové tachykardie a ventrikulární fibrilace. Musíte dále zkoumat svou dceru v každé klinice kardiologie v Kyjevě. Doporučuji CML (říjnová nemocnice), kardiologické centrum (režisér - prof. Amosova EN). Při příští konzultaci vás žádám, abyste zaslali kopie EKG a nálezů ECHO - pak budu moci vypsat nezbytné komplexy přesného dodatečného vyšetření.

23. ledna 2012

Lékař kardiochirurg nejvyšší kategorie

informace konzultanta

Dobrý den Velmi často je velmi obtížné, někdy nemožné najít pravou příčinu extrasystoly. Proto je zpracována podle své povahy a nebezpečí. Pokud neexistují organická onemocnění srdce a extrasystoly nejsou považovány za ohrožující, léčba jejich antiarytmikami může způsobit více škody než užitku. Musíte se zdát arytmolog.

Dobrý den Je mi 36 let. Mám chřipku: teplota prudce vzrostla na 38,5, suchý, krátký, bolestivý kašel, bolest v očích a na hlavě, v noci je teplota 39,5. a tak čtyři dny. Pili viburnum s medem, amizonem, nimesilem. Čtvrtý den přišel okresní lékař (ještě jsem spal), začal klepat, probudil jsem se, vyskočil a vyšel k němu. Měřil tlak a začal poslouchat srdce, zatímco on říkal, že mám časté přerušení. Po tom jsem "vypnul". Podle doktora bylo asi půl minuty v šeru. Odvezli ho do okresní nemocnice, do terapie. Byla tu silná slabost, malá brada a ruce byly otupělé. Glukóza s aspardinem kapala, pak jednou glukóza s kordaronem, večerní reosorbilakt a glukóza s vitamíny. Cítíš se lépe. Dva dny jsem nemohl jíst a jíst. Pak se to stalo temným. Nedocházelo k žádnému dechu a srdce nebolelo. Na kardiogramu v době hospitalizace došlo k přerušení. Lékař říká, že došlo k fibrilaci síní. Druhý den skončili přerušení. Strávil jsem týden v terapii, nezískal jsem moc síly. Co je zajímavé, tělesná teplota: ráno 36.6 a večeře a až do večera 37.2 - 37.4 (když je). Předložen k regionální kardiologické ambulanci pro vyšetření s podezřením na myokardiofibrózu. V regionální: ultrazvuk srdce - norma; Ultrazvuk org. abdominální - norma; Ultrazvuk štítné žlázy - normální, Holter - 50 extrasystolů po dobu 17,5 hodin. Cukr je normou. Nyní santalové dřevo v žíle amikocin 1,0 g denně a cefatoxin třikrát. Kromě toho, ryboksin 10,0 krát denně a indomethacin v tabulce. V dopoledních hodinách - Concor 2,5 mg (tab), i když po menším výkonu. Tlak je po celou dobu normální.

Mám otázku: jak závažná je moje choroba, skutečně dochází k myokarditidě, jak ji kontrolovat a obecně, jakou kvalitu života musím čekat do budoucna?

P.S. dříve, někde v roce 2000, byl léčen v neurologii z neurocirkulační dystonie s paroxyzmy (byly bolesti hlavy, zvracení, nestabilní skoky v krevním tlaku až 150/110, v momentech útoku, studených končetin. Po útoku, zvýšeném moči a slabosti na jeden nebo dva dny). Posledních pět let takové útoky vůbec nebyly.

22. února 2009

Lékař kardiochirurg nejvyšší kategorie

informace konzultanta

Zdá se, že opravdu máte myokarditidu. Ošetřete ji nejméně 2 měsíce a co je nejdůležitější - fyzický odpočinek. Paroxyzma fibrilace síní, kterou jste měli, mohla být doprovázena poklesem tlaku (pokud byla vysoká frekvence) a mdloby. Zdá se, že rytmus je právě teď, takže antiarytmická terapie není nutná. Pokud se však v budoucnu budou opakovat záchvaty arytmie, bude nutné, aby byly vyšetřeny a vážně ošetřeny - celý život. Je také nutné vyloučit alkohol.

Dobrý den! Mám přerušení v práci srdce, udělal ekg a ultrazvuk. všechno je normální. ale extrasystoly už byly. Vypadalo to asi před 4 lety, a pak se znovu objevují. Jsem vždy diagnostikován s VSD a NCD. Také byla zkontrolována štítná žláza. všechno je normální. Objevují se hlavně na oběd a až do večera. Co na to? díky

17. března 2009

Lékař kardiochirurg nejvyšší kategorie

informace konzultanta

Dobré odpoledne, Pavel!

Extrasystoly obvykle nejsou život ohrožující a nejsou důvodem pro léčbu. Nejčastěji jsou spojeny s problémy mimo srdce - jedná se o reflexní reakci srdce na problémy jiných orgánů (řekněme žlučníku, štítné žlázy atd.). Nicméně, pokud jsou ventrikulární, a dokonce časté, časné, párové, skupiny - pak se musíte obrátit na kardiologa a být vážně vyšetřen a léčen.

Nedoporučuji pití alkoholu - vyvolává poruchy rytmu. Jako kouření.

Dobrý den! Mám 29 let.Všeobecně, z povahy přírody, člověk je velmi vnímavý a nervózní, já sám vzdělávám 2 děti, jedno dítě je zdravotně postižené 2. Před měsícem jsem se kvůli epidemii chřipky staral o děti a měl jsem neustálý pocit strachu a paniky. Byl jsem pacientem 2 týdny a šel jsem k lékaři, který byl diagnostikován s komorovými extrasystoly a ukázal jsem, že e.frecedentně byl předepsán kardilol, preduktální, thiotriozolin, mexidol, kardonát, pít a píchat měsíc. Necítím žádné změny. říkám, že od nich trpím? ale hmatné hrdlo srdce trápí. Otázkou je: jak nebezpečné jsou, jak se léčí a kdy může dojít ke zlepšení plnění všech lékařských pokynů

15. února 2010

Lékárník nejvyšší kategorie, Ph.D. profesore

informace konzultanta

Dobré odpoledne, Nicku

Po ukončení léčby se můžete zastavit u některého z výše uvedených léků, protože jsou v mnoha ohledech podobné. Měli byste prozkoumat funkci štítné žlázy (ultrazvuk a hormony). Prozatím zkuste ráno užívat 2,5 mg bisostatu. Odpoledne a večer afabazol 2 tablety. Napište po průzkumu. A přesněji napište (kolik a co) počet extrasystolů za den.

P.S. Při přepisování prosím zkopírujte primární otázku, abyste odpověď zjednodušili.

Dobrý den, jsem 25 let. Po 2,5 roku jsem byl narušen přerušení práce v srdci, extrasystoly se mohou vyskytnout spontánně, když si je jeden nebo dva nevšimnou, jsou takové chvíle, kdy útok začíná na minutu 5 a srdce začne klepat přerušení a tak ztmavne. v očích není dostatek vzduchu, objeví se velmi silný pocit strachu.

3. ultrazvuk srdce ukázal, že nedošlo k žádným změnám, pouze prolaps.

5 monitorů v dynamice v prvních 3 ukázaly komorní předčasné údery 4. gradace v salonku

Doktor Zatam, lékař předepsal průběh léčby coraxanem, 25 mm, 2x denně, neustále a s průběhem mexidolu, 1. 3. den za den, a zklidňující matka porodila 2. ráno ráno a večer, na 4. monitoru došlo ke snížení extrasystolu na 240 pacientů. za den si již nastavili 3. gradaci salonku

Uplynul rok a nyní jsem opět pocítil tyto přerušení ve formě útoků, které jsem popsal dříve, provedl další vyšetření monitorem, následující den po takovém útoku, ukázal 40 extrasystolů denně a 2 v noci, nastavil 1. gradaci na hale, v tento den takové útoky nebyly. Pokud výzkum ukazuje zlepšení, proč se tyto útoky extrasystolů začaly objevovat. jak je správně odstranit. zda je nutné dohlížet na denní monitor a obecně jak se s ním vypořádat.

30. prosince 2011

Lékař kardiochirurg nejvyšší kategorie

informace konzultanta

Dobrý den Ve skutečnosti Coraxan nesouvisí s léčbou extrasystolů, zejména komorových. A nemá žádnou takovou dávku. Tyto extrasystoly obvykle samy o sobě nevyžadují léčbu, ale tyto útoky mohou být, včetně útoků komorové tachykardie, velmi život ohrožujících, takže je velmi důležité vidět EKG přímo během útoku. Existuje několik způsobů, jak toho dosáhnout - vícedenní monitorování EKG Holter, implantace záznamníku srdečních událostí (nejpřesnější metoda). A teprve potom můžete mluvit o správné léčbě.

30. prosince 2011

Nejvyšší kardiolog

informace konzultanta

Vážený Vladimíre. Poskytujete charakteristiky poruchy rytmu, provedené léčby a dynamiky stavu; Nemysleli jste si, že porucha rytmu, která se vyskytuje ve vašem srdci, má příčinu: hlavní nemoc (koneckonců, extrasystolický symptom). Potřebujete závažné vyšetření, které určí příčinu elektrické nestability myokardu. Diskutujte problém se svým lékařem z pohledu výše uvedeného pohledu.

ahoj doktor, klinická diagnóza hypertenze 2. WHO, riziko 3 sinus tachykardie CH I f. cl. NYHA dyslipidymie závěru cholery s jedinou párovou supraventrikulární extrasystolovou přechodnou AV blokem 1 stupně mírné formy ultrazvuku COAC ultrazvuku v závěru srdce utěsnila aortální kořenovou fibrózu aortální chlopně hypertrofie levé komory komorového EKG SINUS rytmu 78 úderů. narušení intraventrikulárního vedení Jsem 58 let stará 80 kg, jak se léčí a co operovat

20. září 2013

Lékárník nejvyšší kategorie, Ph.D. profesore

informace konzultanta

Dobré odpoledne, Zinaida! Bohužel neúplný závěr echokardiografie. Neexistují žádné parametry, podle kterých by se dalo říci, zda by ventily měly být protetické nebo ne, protože „utěsnění stěn fibrózy aortální chlopně cévek aortální chlopně“ nestačí k tomu, aby bylo možné hovořit o jakékoli hemodynamické nedostatečnosti. Hlavní věc - to je nutné k léčbě hypertenze. Musíte neustále brát léky na kontrolu údajů o krevním tlaku, protože již existují určité strukturální změny v srdci, které budou postupovat. K regulaci lipidů je nezbytné - Atoris (nemohu psát dávku, protože neznám úroveň celkového cholesterolu. Pokud potřebujete další informace o antihypertenzivech, napište svůj krevní tlak ráno, večer (několik dní) a jaké léky (s potřebnými dávkami)).

23. září 2013

informace konzultanta

Dobrý den: zpracování operací nevyžaduje, musíte napsat stížnosti a na základě stížností je třeba uzavřít. Indikátory přístroje vždy neodrážejí kliniku nemoci.

pouze 46 stran

EXTRASISTOLY, POHLED NA SRDCE RHYTHM DISERER

EXTRASISTOLY V PACIENTSKÉM CÍTÍ

Téměř každá osoba má extrasystoly. ale pokud jsou v některých případech jednoznačně neškodné, v ostatních případech je nutná neodkladná lékařská pomoc.

S extrasystoly charakterizují pacienti srdeční arytmie jako předčasné, mimořádné kontrakce srdce. Současně mají pocit výskytu přerušení srdeční činnosti, zástavy srdce, jejího vyblednutí a někdy dokonce i „převrácení“ v samotném hrudníku. Pocit srdeční zástavy je nepohodlí, se kterým se člověk setkává v průběhu extrasystoly, kdy dojde k tzv. Kompenzační pauze, prodloužený interval je delší než je nutné před další kontrakcí srdce. Tento prodloužený interval obvykle vystraší pacienty, protože je cítí a vnímá jako zástavu srdce. Pokud se v době měření krevního tlaku s automatickým nebo poloautomatickým tonometrem objeví extrasystole, tonometr nebude schopen zaznamenat požadovaná čísla v důsledku poruchy srdečního rytmu, protože jeho software neobsahuje odpověď na poruchu rytmu.

Žádný z lidí není pojištěn proti izolovaným a extrémně vzácným případům "přeskočení" extrasystolů. Dokonce i zcela zdraví lidé nejsou schopni se vyhnout takovým „přeskokům“ extrasystolů, ale naštěstí nejsou tak často, že si jich mnozí z nás ani nevšimnou. Medicína k otázce: „Proč se takovéto extrasystoly dějí?“ - nedává odpověď, protože moderní věda je zmatená, protože neexistuje žádná choroba a odchylka od normy se zřídka stává.

Pokud je atriální fibrilace onemocněním staršího a senilního věku, pak se nejčastěji vyskytuje extrasystola u mladých lidí a lidí v aktivních kategoriích středního věku. Tato aktivní střední věková skupina se vyznačuje tím, že při práci obvykle necítí úzkost. Když se ale vrátí domů a touží po důkladném odpočinku, jsou zneužíváni jak nekontrolovaným přejídáním, tak touhou stát se informačně nasyceným emocionálními zážitky z sledování televizních programů, které pak v souhrnu ztěžují normalizaci spánku. A nedostatek spánku spouští proces vzniku hrozných myšlenek, závratí. Je vhodné, aby tito pacienti začali zdravý životní styl: po 18-00, alespoň po 20-00, eliminovali příjem potravy, zefektivnili systém cvičení, trénink chůze nebo joggingu, více času na čerstvém vzduchu, stejně jako u všech z nich. negativní ustupuje.

Medicína se domnívá, že i vdané ženy jsou vystaveny riziku vzniku tohoto onemocnění. Mají extrasystol nejčastěji se vyvíjí na pozadí některých rodinných problémů. Předpokládá se, že extrasystole u žen je přímo spojena s porušením menstruačního cyklu. Pokud ano, pak v takových případech potřebují pomoc ne kardiologa, ale gynekologa.

Praktičtí lékaři na příkladu vývoje extrasystolů u žen vyvinuli přesvědčení, že aby bylo možné mít méně srdečních problémů, měl by být zachován pravidelný sexuální život. Toto je přesvědčení zdravotníků ve stejném měřítku nejen pro ženy, ale i pro muže.

O PICULIARITECH DOBRÝCH KVALITNÍCH EXTRASTISTIK

Pro extrasystoly existuje jejich podmíněné dělení, jak benigní, tak patologické. Jednoduchý test se obvykle používá k určení typu úderů. V době útoku je nezbytné dát tělu důvěrně známou, opakovaně použitelnou zátěž, jako je tréninkové tempo chůze. Pokud po takové zátěži zmizí srdeční arytmie, je extrasystole benigní.

Příčiny benigních extrasystol jsou typicky psycho-emocionální přetížení, nebo spojené s napjatou situací v práci nebo v rodině, nebo se špatným životním stylem. Pacienti s takovými údery, léčba léky není předepsána, protože stačí začít zdravý životní styl a vše je normalizováno.

Když benigní extrasystol měl hlubší účinek na tělo, což vedlo k poruchám spánku, k tomu, že se objevily nepřiměřené záchvaty strachu, závratě, kvůli kterým člověk pociťuje určité nepříjemnosti, v tomto případě je oprávněné obrátit se na uklidňující prostředky tradiční medicíny. Taková sedativa, jako je valeriána, maminka, Corvalol, Valocordin, zajistí obnovení srdeční frekvence do normálu bez jakýchkoli vedlejších účinků.

Nicméně, každý člověk, pro kterého benigní extrasystol není nový, používá své malé triky k obnovení srdečního rytmu. Každý člověk má své vlastní metody zkrocení extrasystolů. Někteří, aby se vyrovnali s porušením srdečního rytmu, uchýlili se k hlubokému dechu, pro ostatní je záchrana v zadržování dechu, pro třetí bude stačit změnit polohu těla. Vše je známo v praktickém každodenním životě.

O RIZIKÁCH PATOLOGICKÉHO EXTRASISTOLU

Na rozdíl od benigních extrasystolů, které způsobují lidem mnoho trápení, ačkoliv nejsou prakticky nebezpečné pro lidský život, pacienti bohužel téměř nepociťují patologické extrasystoly. Patologické extrasystoly se zpravidla vyskytují zcela náhodně. To se může stát při lékařském vyšetření, při odebrání kardiogramu nebo při komunikaci v rodině, když například manželka s hlavou na hrudi svého manžela najednou uslyší nějaké pískání a zasténání v hrudi.

Při identifikaci takové neobvyklosti v práci srdce je naléhavé hledat pomoc lékaře. Naléhavost pomoci s patologickými extrasystoly je dána tím, že za tím vším se skrývá velmi vážná nemoc. Nemůže být vyloučen jako onemocnění srdce (infarkt myokardu, kardioskleróza, srdeční vady, zánětlivá onemocnění srdečního svalu) a nemoci jiných orgánů těla. V každém případě osteochondróza páteře, onemocnění gastrointestinálního traktu, dysfunkce štítné žlázy ovlivňuje rytmus srdečního svalu v patologických extrasystolech.

Přirozeně, v přítomnosti nemocí vnitřních orgánů, to je nejprve vyžadováno k léčbě ne extrasystole, ale základní nemoc.

Vážení přátelé, čekáme na vaše komentáře, příspěvky v sociálních sítích, pokud se vám na našich stránkách líbí. Pozvěte zde své přátele a známé, tlačítka sociálních sítí v každém článku, aby vám pomohla.

Všechny zdraví a štěstí ve všech vašich snahách!

Zaregistrujte se k aktualizaci stránek! Získat nové články poštou:

Doktor nejvyšší kategorie Kulikova Natalya o novém produktu LR Mind Master

Extrasystoly, které představují vážné ohrožení zdraví pacienta, dramaticky negativně ovlivňují srdeční systém a oslabují srdce. A léčba arytmie, definovaná jako příčiny tohoto patologického stavu srdce a fáze zanedbávání procesu, poskytuje schopnost eliminovat hlavní symptomy a pravděpodobné následky onemocnění.

Tento fenomén se dnes může vyskytnout iu naprosto zdravých lidí a negativní dopad na celkovou pohodu přímo závisí na stupni projevu extrasystolů a četnosti jejich výskytu. Pro určení nejúčinnější metody terapeutické léčby je nutné diagnostikovat stav pacienta, který umožňuje získat co nejúplnější obraz o současném patologickém procesu. Léčba arytmie závisí na takových okamžicích, jako je trvání jednoho projevu arytmie, trvání každé doby a celkového stavu pacienta.

Hlavní projevy

Léčba symptomů extrasystoly vyžaduje komplexní přístup k prevenci výskytu příležitostí pro návrat onemocnění. Onemocnění má charakteristické příznaky. To vám umožní identifikovat počáteční fázi patologie a zabránit dalšímu rozvoji. Příčiny, které mohou způsobit změny ve stavu tkání srdce, se mohou značně lišit, ale projevy takového stavu jako údery jsou charakteristické. Zvažte je podrobněji.

Mezi nejčastější známky nástupu poškození srdeční tkáně patří:

výskyt bolesti na hrudi, zejména v levé části; hmatatelné přerušení srdce, které vede k nepohodlí a bolesti na hrudi. S častými podobnými projevy je pravděpodobné, že dojde k hemodynamickým poruchám, které se stávají nebezpečnými pro fungování oběhového systému; časté hmatné narušení rytmu srdce.

Tyto projevy mohou být doprovázeny zvýšením únavy a bez ohledu na množství fyzického nebo psychického stresu. Může být také přetrvávající pocit nedostatku vzduchu a pacient může být nejen uvnitř, ale i venku. Důvody jsou v nepravidelnosti kontrakcí určitých částí srdce, zhoršování tempa a rytmu tohoto procesu.

Vzhledem k tomu, že není snadné odstranit projevy arytmie a tachykardie, je třeba nejprve diagnostikovat stav pacienta, aby bylo možné zjistit příčiny tohoto patologického stavu srdce. Konec konců, dobře navržený režim expozice umožňuje nejen minimalizovat symptomy a projevy, ale také zcela eliminovat je, stejně jako vyloučit možnost vedlejších účinků.

Je to důležité! Vzhledem k tomu, že důvody vzniku předčasných úderů mohou být různé, pro úspěšnost léčby je nutné vzít v úvahu individuální charakteristiky pacienta, jeho věk a citlivost na vybrané účinky léčiva. Extrasystoly, jejichž symptomy a léčba jsou vzájemně provázány, vyžadují integrovaný přístup - je to tento přístup, který zaručuje hmatatelné výsledky a možnost rychlého zlepšení pohody pacienta.

Je nutné léčit extrasystolu? Může nemoc odejít sama od sebe?

Pro mnohé vyvstává otázka: může se mimosystém sám projít, pokud jsou jeho projevy vzácné a vzácné? K zodpovězení této otázky je třeba vzít v úvahu faktory, jako je pravidelnost záchvatů, jejich zdravotní a obecné zdravotní důsledky a celkové zdraví.

Změny v srdci a jeho fungování lze pozorovat i u dokonale zdravého člověka. V tomto případě není nezbytné poskytování léčebných účinků, ale je třeba vzít v úvahu faktory jako četnost a trvání období zhoršení. U počátečních a izolovaných případů arytmie se léčba zpravidla nevyžaduje. Pozorný přístup k vlastnímu stavu, stanovení období zhoršování stavu však umožní včas odhalit nástup zhoršení patologického procesu.

Při určování, zda mají být léčeny extrasystoly, je třeba vzít v úvahu následující faktory, které určují specifičnost průběhu a vlastností onemocnění:

často se vyskytují extrasystoly srdce, což výrazně zhoršuje stav pacienta a dává mu znatelné nepohodlí; s další exacerbací nemoci, mdloby a prodlouženou závratí; individuální intolerance na srdeční selhání.

Vysoká pravděpodobnost útoku v případě znatelného přerušení srdečního rytmu je také považována za jednu z nejdůležitějších indikací pro léčbu extrasystolů.

Je to důležité! Vědět, co dělat, když se začaly projevovat první známky vývoje předčasných úderů, je možné vyhnout se zhoršování patologického procesu tím, že varuje před jeho negativním dopadem na zdraví osoby jako celku. To vyžaduje čas podstoupit diagnostické vyšetření u zdravotnického zařízení a při zohlednění individuálních charakteristik těla zahájit vhodnou léčbu, ne doufat, že extrasystole může projít sama.

Metody terapeutických účinků v extrasystolech

Vzhledem k tomu, že chirurgická léčba je přístupem používaným pouze pro detekci extrasystolů v pokročilých stadiích onemocnění, první fáze tohoto procesu nevyžadují seriózní lékařské zákroky. Tato informace je zvláště důležitá pro pacienta, protože mnoho z nich pociťuje vážné obavy, když se objeví i malé změny v poruchách srdečního rytmu.

S relativně malými a ne dlouhodobými projevy extrasystoly je pro začátek nutné zmírnit nervové napětí pacienta: během tohoto období je stresový stav zvláště kontraindikován, co nejdříve jděte ke správnému a zdravému životnímu stylu. To poskytne příležitost k nejrychlejší mobilizaci všech sil těla pro obnovu a stabilizaci procesů v srdci.

Co můžete udělat sami, abyste odstranili nepohodlí během extrasystolů? Přijetí léků, které mají výrazný arytmický efekt, poskytne příležitost k odstranění nepohodlí během útoků tohoto onemocnění. Před použitím je však nutné tuto skutečnost koordinovat se svým lékařem: arytmické léky s jejich nekontrolovaným příjmem mohou mít mnoho negativních projevů a dokonce nést určité nebezpečí pro zdraví pacienta.

Průběžné epizody extrasystoly mohou mít jeden charakter, a v tomto případě léčivý účinek není nejlepším řešením, protože s jakoukoliv formou takové nemoci se léčba provádí pomocí pokusů a omylů. To znamená, že se používá specifický lék a provádí se další analýza toho, do jaké míry bylo dosaženo pozitivního účinku. V případě nedostatečnosti výsledku nebo jeho nepřítomnosti je léčivo nahrazeno.

Známka, že je nutné provést závažnější léčbu, je neustálé zhoršení celkového stavu pacienta, zhoršení příznaků současného procesu. A když tam jsou extrasystoly, jak se zbavit, lékař vám pomůže po příslušném vyšetření. To zaručuje absenci nežádoucích účinků v případě nesprávně zvolené léčby, udržení zdraví a stabilizaci stavu pacienta v nejkratším možném čase.

Mučení extrasystolů

Související a doporučené otázky

281 odpovědí

Je nám líto, ale nyní nemohu poslat fotku s výsledkem holteru. Důvody, proč to můžu udělat zítra!

Závěr: Během celého pozorovacího období byl zaznamenán hlavní rytmicko-sinusový rytmus s průměrnou srdeční frekvencí 59 udmin. Min HR -40 udmin, max. HR - 113 udmin. Registrováno:
1. supraventrikulární ektopická aktivita ve formě 3101 supraventrikulárních extrasystolů, včetně 1029 párovaných. Max Jejich počet za hodinu - 235
2. ventrikulární ektopická aktivita chybí.
Dynamika segmentu ST-T není.

Moje matka, 80 let, ischemická choroba srdeční, CH, hypertenze.
Vzala stogeksal, normodipin, prestarium. Tlak, rytmus byl normální.
V poslední době se rytmus zlomil. Teď, jakmile to vstane, začne se zvýšením pulsu, extrasystolů. Po nějaké
čas fibrilace síní. Zavolej sanitku. Pokud extrasystoly, nedělej nic.
Čekání na fibrilaci síní. Je-li síňová, pak zadejte cordaron.
Dost na pár dní. A znovu.
Dej to do kardiologie. Tam byl propíchnut draslík a extrasystoly se na týden zastavily.
O týden později začal znovu. Znovu vstříkl draslík. Nevím, kolik je toho dost.
Co dělat Žijeme každý den ve strachu z fibrilace síní. Prosíme, kde se bratří a co dělat?

Ano Další přidaná pradaksu. Velmi se bojí tohoto léku, protože to vede ke krvácení. Máma měla erozi žaludku.
Teď ne. MRI hlavy nebyla provedena.
Řekněte mi, je možné užívat Pradax natrvalo a musím udělat MRI hlavy a ovládat něco jiného?

Hledat místo

Co když mám podobnou, ale jinou otázku?

Pokud jste mezi odpověďmi na tuto otázku nenalezli potřebné informace nebo se váš problém poněkud liší od předloženého problému, zeptejte se lékaře na další otázku na této stránce, pokud se jedná o hlavní otázku. Můžete také položit novou otázku a po chvíli na ni naši lékaři odpoví. Je to zdarma. Potřebné informace můžete také vyhledat v podobných otázkách na této stránce nebo na stránce vyhledávání na webu. Budeme velmi vděční, pokud nás doporučíte svým přátelům na sociálních sítích.

Medportal 03online.com provádí lékařské konzultace v režimu korespondence s lékaři na místě. Zde získáte odpovědi od skutečných lékařů ve vašem oboru. V současné době poskytuje místo poradenství v 45 oblastech: alergik, venereolog, gastroenterolog, hematolog, genetik, gynekolog, homeopat, dermatolog, dětský gynekolog, dětský neurolog, dětský neurolog, dětský endokrinolog, dietolog, imunolog, infektolog, dětský neurolog, pediatrický chirurg, dětský endokrinolog, odborník na výživu, imunolog, infektiolog, dětský neurolog, pediatrický lékař, imunolog logoped, Laura, mamolog, lékařský právník, narkolog, neuropatolog, neurochirurg, nefrolog, onkolog, onkolog, ortopedický chirurg, oftalmolog, pediatr, plastický chirurg, proktolog, Psychiatr, psycholog, pulmonolog, revmatolog, sexuolog-androlog, zubař, urolog, lékárník, fytoterapeut, flebolog, chirurg, endokrinolog.

Odpovídáme na 95,61% otázek.

Vzácné extrasystoly během dne po dobu 2 let

23.6.2015, Peter, 44 let

Užívané drogy: Nic neberu

Stížnosti: Konstantní slabost, únava, špatný spánek, vzácné extrasystoly během dne, které jsou velmi bolestivé a psychicky obtížné snášet. Extrasystoly se cítí každý den za poslední 2 roky.

Na ekg neustále zapisujte synodrom VPV, sinusovou tachykardii, 90-100 tepů za minutu. Uzi, jeho srdce bylo normální, poslední Holter zaznamenal 103 PES. Kardiolog řekl, že je to o ničem vůbec, mé srdce je zdravé, potřebujeme poradenství od terapeuta. Neexistují žádné útoky tachyarytmií, neexistují žádné stavy bez vědomí. Jak být? V případě potřeby mohu zaslat výsledky nedávných studií.

Další články na toto téma:

5 Komentáře

Dobrý den, Peter! Zdá se, že jste opravdu průzkum v plném objemu. Vzhledem k přítomnosti WPW-syndromu je nutné pečlivě sledovat rytmus, v případě potřeby opakovat Holter. Extrasystol v množství 103 denně není opravdu nebezpečný a zpravidla nevyžaduje zvláštní léčbu. Pokud však existuje tendence k tachykardii, mohou být předepsány sedativa nebo léky snižující rytmus. Jsou poměrně velké množství, volba drogy je v kompetenci ošetřujícího lékaře. Máte-li problémy s nervy, psychické nepohodlí, pak opravdu, nezanedbávejte rady navštívit psychoterapeuta. Požehnej vám!

Díky doktorovi! Nečekal jsem, že moje otázka najde odpověď, napsal jsem naprosto náhodně. Možná je to všechno moje psychosomatika, ale stále jsem chtěl trochu pozadí. Žil jsem do 43 let a nikdy jsem o tom nepřemýšlel, prostě žil, šel do sportu. Je tu rodina, tři děti. První extrasystoly se mi staly ve věku 30 let a od té doby se pravidelně objevovaly a pak zmizely. Lékaři obvykle předepisovali etazizin, Magne a Mildronat. A ještě tomu jsem nevěnoval pozornost až do roku 2013, kdy se objevil první zvonek (jak se mi zdá). Ráno jsem se probudila, posadila se a cítila nestabilní běhy PT, cítila jsem závratě, strach, pak se znovu a znovu, večer jsem se zranila tak, že systoly mávaly tak, že jsem nemohla sedět ani ležet. Několikrát to bylo jako projektil, který explodoval v hlavě, jiskry, pak tlukot srdce a tlukot srdce. Na stopě. den měl na sobě ohlávku a ve stejný den to všechno začalo. Sotva jsem čekal, až je odstraním. Výsledek je následující: Bylo detekováno 60 epizod tachykardie, doba trvání 53 minut, 1 EFS a 3853 PES. Maximální počet PES 1103 z těchto PES 51 nastal v procesu nizhny tachykardie, z toho 72 párů a 0 trojic. Max Epizoda NZh tachykardie činila 3,1 sekundy s frekvencí 250 úderů / min. Epizody absolutní. arytmie nebyla detekována. Poté mi kardiolog doporučil, abych to udělal, a to mě odvrátilo. Šel jsem k neuropatologovi, říkal, že jsem měl hodně stresu, psychosomatika šla z míry, driblovala mě. Bylo to mnohem lepší, celý rok nebylo nic, jen strach, napětí a každodenní extrasystoly. O rok později šel do jiného kardiologa, oblékl si holter (ukázal 104 PES), provedl ultrazvuk, všechno je ve věkovém rozmezí. Lékař je náchylný k tomu, že mám jev, poslaný do PT, řekl to samé, napsal jako vždy uklidňující prostředky, antidepresiva, která jsem nikdy nepila. Protože chápu, mám kancelářskou práci, spoustu stresových situací, spoustu kávy, silný čaj a alkohol. Jaký je smysl jejich pití, pokud vedete takový životní styl? Od pití alkoholu se stává dobrým, uvolňuje, dobře usnu, pak ráno je to vždy špatné, tachykardie smíchaná s extrasystoly. Všechny krevní testy (cukr, cholesterol atd.) Jsou opět normální, tlak je 120/80. Udělal ultrazvuk mozku a páteře, také v pořádku. A tento ERW sedí v hlavě, nedává odpočinek. Také dávám fyzickou námahu, líbí se mi horizontální tyč, bradla, tisk, plavu, ale zároveň cítím extrasystoly, obecně mě začaly váhat! Nepiju vůbec nic, snažím se rozptýlit, nemyslet na fyzickou zátěž. Nemyslím na RFA, protože si myslím, že už 43 let moje srdce bije v určitém rytmu, nikdy jsem o tom nepřemýšlela, ale teď, co je smyslem riskování, koneckonců to není fakt, že po tom bude lepší. Takhle žiji, z jednoho extrému do druhého. Neptám se, říkal jsem, jak to je. Děkuji za pozornost.

Dobré odpoledne, Petere! Pokud je vaše práce spojena s psycho-emocionální přepětí, bylo by hezké absolvovat léčbu trankvilizéry nebo sedativy, kterou Vám doporučil lékař. Může to být například krátký 10denní kurz. Snažte se všechny navštěvovat psychoterapeuta, myslím, že vám pomůže podívat se na problém z jiné strany. Pokud jde o kávu a silný čaj, jedná se o nápoje, které přispívají k poruchám srdečního rytmu, takže musí být opuštěny! No, nebo je nahradit, jako bylinné čaje. Co se týče alkoholu: Musíte si být jasně vědomi jedné věci - celá věc je v dávce, zneužívání alkoholu vede k rozvoji mnoha nemocí, včetně kardiovaskulárních onemocnění. Přeji vám zdraví a pohodu!

Děkuji! Dovolím si malou otázku. Jak jsem již řekl, snažím se tomu věnovat pozornost, ale nedávno jsem si všiml, že extrasystoly se staly méně, ale jeden nebo dva krátké jogy (3-5 sekund) PT se objevují jednou denně. A téměř vždy v práci, když sedím u počítače. Moment nepříjemný, okamžitě hází do horečky, napjatý a závratě. Nemusí být vůbec a možná jedna dvě denně. Jak je to vážné! Nebo také, snažte se nebýt?
Díky předem!

Dobré odpoledne, Petere! Pokud užíváte léky, které zabraňují paroxyzmální tachykardii, počet těchto záchvatů bude minimalizován. Samozřejmě, paroxyzmální tachykardie, i když netrvá dlouho, může u člověka způsobit nepříjemné pocity, takže byste v něm neměli bydlet, ale je to POVINNÉ pít drogy! Požehnej vám!